Da Carl næsten gav Albert væk

Det er Sankt Hans, så Carl og hans familie samles med Fanny og gamle hr. Grå til midsommerfejring, bål og hygge. Fanny er ked af at være enebarn, hun savner at have søskende, og Carl trøster hende med, at hun sagtens kan få hans storebror Albert, for ham kan Carl godt undvære. Da bålet skal tændes, er det Albert og Fanny, som får lov til at gøre det sammen, og Carl føler sig pludselig jaloux, indtil Fanny forsikrer ham om, at han er hendes allerbedste ven, og at hun ikke behøver nogen af hans søskende.

Boghæftet inspirerer til en masse sjove Sankt Hans-aktiviteter. I kan blandt andet synge midsommervisen, lave bål og bage snobrød.

Der er også rig mulighed for at dykke ned i samtaler om forskellige familiekonstellationer. Snak fx om forskellen på at være enebarn eller at have søskende. I kan også tale om jalousi. Hvorfor mon Carl vil have, at Albert skal holde sig fra Fanny?

Biblioteker kan finde understøttende indhold i materialet Fold bogen ud på Bibliotekernes Sprogspor.

Forfatter: Ida Jessen
Illustrator: Hanne Bartholin
Forlag: Høst og Søn
Udgivet: 2020
Glemt password?

Indtast venligst dit brugernavn eller din e-mailadresse. Du vil modtage et link til at oprette en ny adgangskode via e-mail.

Log ind