Da julen kom til Mumidalen

Hvordan holder man jul i Mumidalen?

Mumitroldene går jo normalt i vinterhi og kender hverken til sne eller juletradtioner! Men de bliver vækket i deres vinterdvale og forundres over sneen og de mærkelige juleforberedelser, alle har så travlt med. Bliver det mon jul i Mumidalen?

En af Tove Janssons noveller fra Det usynlige barn og andre historier omsættes her til et sandt juleeventyr i Mumidalen, hvor man har forsøgt at genskabe både tekst og illustrationer, så det kommer så tæt som muligt på Toves originalfortælling og -illustrationer.

Boghæftet til Da julen kom til Mumidalen lægger op til at tale om årstiderne. I kan konkretisere det ved at se på en kalender, og tale om året, månederne, ugerne og dagene. Dagene og månederne har navne, mens årene og ugerne har numre. I kan kigge på et årshjul eller lave jeres eget. 

Der bliver også fremhævet ord som glædelig og længselsfulde. Er det nogle ord børnene kender? Det kan være en åbning for at have en samtale om følelser. Hvilket ansigtsudtryk passer til ordet ”glædelig”? 

Forfatter: Tove Jansson
Illustrator: Tove Jansson
Forlag: Forlaget Carlsen
Udgivet: 2018

Du skal være oprettet som bruger for at downloade materialer.

FÅ ADGANG

Glemt password?

Indtast venligst dit brugernavn eller din e-mailadresse. Du vil modtage et link til at oprette en ny adgangskode via e-mail.

Log ind