Hvad kan børnene bedst lide?

21. august 2020

Det skal gerne være sjovt, frækt og lidt uhyggeligt, hvis man spørger børnene om, hvad de bedst kan lide ved LæseLegs bøger

Psykolog og specialist i børnepsykologi, Grethe Kragh-Müller har undersøgt, hvad der særligt optager børnene, når de deltager i LæseLeg. Og det er alle de store følelser som glæde, overraskelse og begejstring til uhygge og spænding, der begejstrer børnene.

Børnene fortalte, at de godt kunne lide, når en bog var sjov, og der skete noget skørt og overraskende. De fandt det særligt sjovt, når karaktererne i bogen gjorde noget forbudt, brød regler, mestrede farlige situationer, eller når der skete noget absurd. De gav også udtryk for at kunne lide spænding i en bog − gerne noget tilpas uhyggeligt. Noget, der giver det gode gys, forklarer Grethe Kragh-Müller.

Det genkendelige fra hverdagen

Børnene er også optagede af det, de kan genkende fra deres hverdag, fordi de bliver meningsfuldt for dem, når figurerne i bøgerne oplever noget lignende. Bøgerne bliver en måde at bearbejde følelser og oplevelser på og giver børnene en mulighed for at tale om noget, de har oplevet, ud fra handlingen i bogen.

Også de følelsesnære forhold optager børnene, hvilket er helt i overensstemmelse med deres alder og udvikling. Følelser som had og jalousi er spændende, fordi det er følelser, som man ikke må føle, men som børnene kender og derfor er det spændende for dem at bearbejde dem gennem bøgerne.

Glemt password?

Indtast venligst dit brugernavn eller din e-mailadresse. Du vil modtage et link til at oprette en ny adgangskode via e-mail.

Log ind