Hvad kan tegning?

21. august 2020

Specialist i børnepsykologi Grethe Kragh-Müller fortæller om de mange måder, hvorpå tegning kan hjælpe voksne med at forstå børns oplevelser.

Gennem interviews og analyse af børnetegninger har Grethe Kragh-Müller undersøgt, hvordan børn oplever LæseLeg.

Børnetegninger viste sig at være en god måde for børnene at udtrykke sig på. Flere børn kunne bedre fortælle om LæseLeg-bøgerne, når de havde deres tegning at fortælle ud fra.

“Når barnet har noget konkret foran sig, er det nemmere for barnet at fortælle om nuancer i sin oplevelse”

– Grethe Kragh-Müller

Tegningerne viste, at børnene lagde særligt mærke til de sekvenser i bøgerne, som handlede om dyr, følelser og relationer mellem mennesker. Det stemmer helt overens med deres alder, og understøtter, at tegningerne kan være en måde at bearbejde de følelser, børnene har, og de oplevelser de har haft med bogen, forklarer Grethe Kragh-Müller.

Der var også kønsmæssige forskelle i det, børnene tegnede. Typisk tegnede drengene farlige dyr, dramatiske ting og andre forhold fra det kulturelt betingede drengeunivers, mens pigerne i højere grad tegnede tegninger om venskaber, relationer samt søde og nuttede dyr.

Du kan finde hele Grethe Kragh-Müllers rapport her.

Glemt password?

Indtast venligst dit brugernavn eller din e-mailadresse. Du vil modtage et link til at oprette en ny adgangskode via e-mail.

Log ind