LæseLeg skal udvikles og udbredes

2. maj 2019

LæseLeg skærper indsatsen for de sprogligt mest udfordrede børn.

De allermest sprogligt udfordrede børn skal have mere målrettet hjælp, og det betyder, at Mary Fonden med økonomisk støtte fra Egmont Fonden over de næste tre år vil arbejde på at videreudvikle og udbrede programmet, så det bedre når børn med et meget lille sprog.

“Tidligere følgeforskning har vist, at LæseLeg har en positiv effekt på børns ordforråd, selvtillid og sociale relationer, men den har også peget på, at effekten for de sprogligt mest udfordrede børn, herunder tosprogede, kan styrkes – og det er baggrunden for, at vi i de kommende år vil skærpe projektet endnu mere,” fortæller projektleder i LæseLeg Christina Stær Mygind.

Udviklingen af LæseLeg vil bl.a. omfatte et nyt LæseLeg-kursus for pædagogisk personale, mere forældreinddragelse og samarbejde med kommuner og biblioteker. Materialerne vil også blive tilpasset, så de passer ind i arbejdet med den styrkede pædagogiske læreplan og i højere grad imødekommer flersprogede børns særlige behov.

De nye tiltag vil løbende blive evalueret med henblik på brugbarhed, tilfredshed og effekt på både børns sprog og sociale relationer.

Brugerne skal inddrages

Det første skridt på rejsen bliver at undersøge behov og erfaringer med LæseLeg blandt dem, der allerede har erfaringer med LæseLeg, herunder både kommuner, pædagogisk personale, forældre og børnene selv.

“LæseLeg har eksisteret siden 2012, og der er akkumuleret meget værdifuld viden om programmet blandt brugerne. Det er derfor afgørende, at vi udvikler programmet i tæt dialog med dem, der arbejder med det,” forklarer Christina Stær Mygind.

LæseLeg vil derfor gerne høre fra dig, der arbejder med LæseLeg i et dagtilbud eller i en kommune, og som gerne vil bidrage til at gøre LæseLeg endnu bedre.

Er du interesseret, så skriv til projektleder Christina Stær Mygind på csm@maryfonden.dk

Glemt password?

Indtast venligst dit brugernavn eller din e-mailadresse. Du vil modtage et link til at oprette en ny adgangskode via e-mail.

Log ind