Remseeventyret Sørens Hus

20. november 2017

LæseLeg introducerer en gammel sprogleg i ny forklædning: Remseeventyret Sørens Hus. Fortællingen kan tilpasses, så det kan bruges til børn mellem to og syv år – uanset deres sproglige kompetencer.

Remser, eventyr og fabler har siden tidernes morgen været omdrejningspunkt for socialt og sprogligt samvær mellem børn og voksne.

LæseLeg tager den gamle tradition op og udgiver nu et boghæfte og figurer til remseeventyret Sørens Hus.

Sjov leg med sproget

Et remseeventyr er en slags eventyr, der har rod i den mundtlige fortælletradition. Remseeventyr er enkle, rytmiske, letlæselige og med mange gentagelser.

Børn lytter med glæde til remseeventyr, fordi den rytmiske leg med sproget er sjov, og fordi eventyret er let at forstå på grund af de mange gentagelser.

Fortællingen af remseeventyr kan bruges i arbejdet med alle børn – uanset sproglige kompetencer – fra to til syv år, og det fungerer ofte godt i større grupper, selv med en stor aldersspredning.

Læs mere om, hvordan du fortæller remseeventyret og hvordan du forbereder dig i boghæftet, der også indeholder fortælleark og figurer til remseeventyret.

Remseeventyret fortælles i læseretningen, så hvis børnene sidder over for dig, så læg huset til
højre for dig selv.
Glemt password?

Indtast venligst dit brugernavn eller din e-mailadresse. Du vil modtage et link til at oprette en ny adgangskode via e-mail.

Log ind